Sammenlign mobilabonnementer

Som med internetudbyderne, er der også et hav af valgmuligheder inden for mobilabonnementer og det er noget af en marked at overskue.

Derfor har vi også lavet en mulighed for at sammenligne de mange forskellige mobilabonnementer som flest vælger imellem i Danmark.

Desværre er det endnu mere uoverskueligt at vælge korrekt, da mobilabonnementerne også sælges til folk på adresser med dårlig dækning – her er internetudbyderne lidt bedre til t vejlede.

Som udgangspunkt burde mobiludbyderne altid tjekke dækningen hos en ny kunde og stoppe med salget, hvis de kan se der er mangel på dækning eller særlig dårlig dækning på adressen hos køberen – men det er op ti dig selv først at tjekke dækningen.

Vi vil derfor altid anbefale, at du først orienterer dig om, hvilke netværk der har kraftig dækning og derefter kun vælger mellem de mobiludbydere, der benytter de bedste dækkende netværk på din adresse.

Læs om tjek af dækning under sammenligningen af mobilabonnementpriser herunder.

Dækning

De mobilselskaber der ikke selv ejer et netværk lejer sig ind hos et af de 3 netværk og det er derfor kun de 3 mobilnet du skal undersøge.

Telestyrelsen laver hvert år en test, hvor de på 500 punkter i DK måler signaldækningen og internethastigheden – i 2016 kårede de TDC til det bedste netværk, TT netværket til nr. 2 og Hi3G til nr. 3.

Fra kort tid siden (primo 2017) blev der lavet en praktisk udmåling af hele Esbjerg Kommune og de var det samme resultat. (målt af skraldebilerne)

Gider du ikke bruge tid på tjek af dækning vil du derfor i teorien oftest få bedste oplevelser fra et mobilselskab, der anvender TDC netværket.

Sådan tjekker du mobildækningen

Hos de 3 mobilselskaber der ejer et netværk, kan du tjekke deres dækningskort.

De bygger på teoretisk data og er derfor ikke ret nøjagtige.

Men du kan også gå ind på telestyrelsens værktøj og se hvilke selskaber, der har en mast placeret tættest på din adresse – se det her på Mastedatabasen gratis.

Hvem bruger hvad?

Klik herunder og se dækningskort

TDC
Yousee, Fullrate, Telemore

Hi3G
3, Oister

TT netværk
Telia, Telenor, CBB, Ok Mobil, Call Me

OBS: Telestyrelsen har lukket for deres mobilabonnement sammenligning