Internet og bredbånd gennem telefonstikket

I gamle dage var der ikke andre alternativer til at få internet i hjemmet end via telefonstikket.
Man skulle derudover også have et fastnet abonnement til sin telefon.bredbånd og internet gennem telefonstik

Teknologien krævede dette fordi ”opkaldende” til internettet gik over fastnet-netværket i gamle dage. Måden hvorpå man kontrollerede hvem der ringede og hvor meget de ringede op til internettet for gjorde man ved at koble brugerne på igennem deres fastnet telefon.
Da der kom alternativer til fastnet telefonen og folk begyndte at vælge fastnet fra i større grad, ja så medførte det en tidsperiode hvor folk havde internet igennem deres fastnet uden at de rigtig brugte fastnet telefonen, men derimod mobiltelefonerne.
Der begyndte i den tid at opstå et behov for internetløsninger hvor det ikke var nødvendigt at have en fastnet telefon som man ikke brugte. Det var her der kom alternativer til internet igennem telefon stikket.

Mange udbydere begyndte at sælge internet som blev kaldet bredbånd. Denne nye form for internet gik helt uden om telefon nettet, og folk kunne nu vælge fastnettet helt fra. Dette medførte at fastnet telefonen gik hen og blev hastigt udfaset fra de danske hjem.
Efter en ganske kort årrække er fastnet telefonerne nu næsten helt ”uddøde”. Tilbage står vi med mobiltelefonens æra som er blevet en fast del af vores hverdag. Mange moderne huse bliver også bygget uden et telefon stik som er nødvendigt for at man kan få den originale slags internet ind i hjemmet.

De nybyggede huse kan derfor kun få internet igennem enten: kabel-tv, mobilnettet eller igennem fibernet som er det nyeste skud på stammen af forskellige metoder at modtage internet. Men bor man i et hus hvor der stadig findes et telefonstik så er der mulighed for stadig at blive koblet op på det gamle internet, bedre kendt som adsl. Som sagt så kræver adsl ikke det samme som i gamle dage, man er fri for at have telefonen da de har fundet andre måder at lagre deres kunders forbrugsdata på. Det du skal bruge er derfor et adsl modem, og et telefonstik samt et strømstik. Så er du godt på vej til at få internet igennem telefonstikket hjemme i stuen.
Erdu i tvivl om hvilket internet du kan få, klik på linket og læs guide.
Der findes op til en håndfuld udbydere som tilbyder denne løsning. Fælles for alle udbyderne er at de er store og veletablerede udbydere som har en stærk position på markedet – du kan se priserne i vores prisoversigt under fibernet priserne her

Lidt nørdede data om internet igennem telefonstikket

ADSL står for Assymetric Digital Subscriber Line, med andre ord så er et ADSL modem et modem som gør det muligt at transportere mere data, med en højere hastighed end før via. de almindelige telefonlinier.
Det der er anderledes fra et gammeldags 56k model eller 128k modem er at de ikke tillod denne form for data transport, de fungerede derimod som et ganske almindeligt opkald fra telefonen. Det foregik bare til internettet istedet for til en anden telefon.

Et ADSL modem har derimod en dedikeret linie eller kredsløb mellem den husstand, hvor den er installeret og ind til en teleudbyders lokalcentral.
Dette gør hastigheden meget hurtigere og mængden man kan transportere større.
En anden forskel fra de gamle og de dengang nye ADSL modemmer var at de gamle traditionelle opkaldsmodemmer blev afregnet med minutforbrug og dataforbrug hvorimod ADSL modemmet kun blev afregnet igennem dataforbrug. I dag tager det ikke ret lang tid at opsætte en ADSL forbindelse til internettet igennem telefonstikket.

Det eneste man skal gøre er at tilslutte sit modem til strømstikket og telefonstikket, herefter skal man forbinde computeren og modemmet med et stik og følge guiden på skærmen som bliver indlæst igennem den cd. Hele denne installationsproces tager højest 15 minutter, og det er muligt for de fleste at gøre det hele selv.

ADSL forbindelsen tillader udbyderne at sælge et væld af forskellige hastigheder til forbrugerne. Den laveste hastighed ligger på 10 m/bit download og 1 m/bit upload. Download er det som modemmet bruger for at hente data fra internettet og ned til din computer så du kan se det på din skærm. Derimod er upload den data som modemmet skal sende til internettet, upload bliver oftest brugt i forbindelse med at man skal have sendt en mail eller at man skal have sendt andet data ud i internettet.
Normalt så bruger man aldrig ret meget upload i forhold til download. Det er også derfor udbyderne vælger at sætte en høj download og en langsom upload da dette er det de fleste mennesker har brug for. Har man data tunge opgaver som skal udføres over internettet så kan man få helt op til 40 m/bit download hastighed og 4 m/bit upload hastighed ud igennem telefonstikket. En sådan forbindelse vil kunne trække langt de fleste opgaver, det vil kun være special opgaver som kan kræve mere. Har man sådanne opgaver så er det desværre ikke muligt at løse ved at få internet igennem et telefonstik.